Depositorentes stijgen opnieuw

Rente op deposito’s stijgen, de spaarrentes blijven ongewijzigd

Vanaf september 2010 hebben 3 van de 4 grote spaarbanken hun rente op de deposito verhoogd. De gemiddelde stijging hierbij was 0,21%. De stijging geldt zowel voor de rente op lange als kortlopende deposito’s. In tegenstelling tot de vaste spaarrentes zijn de variabele spaarrentes nagenoeg gelijk gebleven.

SNS Bank heeft van de grote banken in Nederland de hoogste rentetarieven. Daarnaast hebben ze met 0,55% de hoogste rentestijging doorgevoerd. Het keuzedeposito voor 5 jaar ging daarbij omhoog van 2,7 naar 3,25 procent. Bij een investering van 10.000 euro scheelt dat na 5 jaar ruim €300,-.

Deposito sparen bij NIBC Direct levert het meeste op. Zij bieden van alle banken het hoogste spaarrendement voor termijndeposito’s op alle looptijden. Zo is de rente op een kortlopend spaardeposito van 1 jaar 2,7% en de hoogste rente voor een looptijd van 10 jaar bedraagt 4,5%. ABN AMRO heeft met 1% voor een deposito van 1 jaar het laagste rentepercentage.

Dit betekent dat u bij NIBC Direct hetzelfde rentepercentage ontvangt wanneer u uw geld voor 5 jaar vastzet als bij de SNS Bank voor 10 jaar (zie tabel 1). Bij een inleg van 5000 euro voor een looptijd van 5 jaar ontvangt u dus bij NIBC Direct (6083 euro) bijna €220,- meer als bij de SNS Bank (5867 euro). Opmerkelijk is verder nog dat de rentepercentages van de internetbanken allemaal hoger liggen dan de percentages van de Nederlandse groot banken.


Tabel 1

1 thought on “Depositorentes stijgen opnieuw

  1. Inmiddels zijn de deposito rentes nog verder gestegen tot wel 5% bij een deposito van 5 jaar. Persoonlijk heb ik een betaalrekening waar ik ook nog rente over krijg bij de Frieslandbank. Ik kan dus wel zeggen dat ze goede producten hebben:)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *