Belastingvrij schenken tot 100.000 euro in 2017

Een schenking doen is helaas niet altijd kosteloos. Ouders kunnen aan hun kinderen een flink bedrag schenken zonder daar belasting over te betalen. In de meeste andere situatie moet er belasting betaalt worden voor de schenking. Nu is er goed nieuws! Er komt een belastingvrij schenken regeling aan voor schenkingen tot 100.000 euro.

Belastingvrij schenken

Nieuwe belastingvrijstelling

Vanaf 2017 mag je jaarlijks aan iedereen die je wil maximaal 100.000 euro schenken zonder hier belasting over te betalen. Dus niet alleen ouders aan hun kinderen, maar ook vriend aan vriendin of broer aan zus. Het is al vaker gebeurd dat deze regeling voor belastingvrij schenken wat is opgeschroefd, maar er zitten wel een paar voorwaarden aan:

Degene aan wie je het geld schenkt, mag niet ouder zijn dan veertig jaar
Het geschonken geld mag alleen gebruikt worden voor het kopen van een huis of voor de aflossing van een hypotheek

Een schenking doen

Wil je een schenking doen en dit vast laten leggen bij de notaris? Dat kan. Dan heb je een schenkingsakte nodig. De kosten van een schenkingsakte verschillen per notaris. Omdat het al de belasting al duur genoeg is, willen we niet dat je onnodig te veel betaalt voor de notaris. Daarom is het verstandig om de notaristarieven te vergelijken. Met de vergelijker van DeGoedkoopsteNotaris.nl vind je gratis en snel de goedkoopste notaris bij jou in de buurt. Zo weet je zeker dat je niet meer betaalt dan nodig.

2 thoughts on “Belastingvrij schenken tot 100.000 euro in 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *