Prinsjesdag: wat verandert er in de zorgverzekering in 2018?

Het is weer zover, het is Prinsjesdag! De nieuwe wijzigingen worden bekend gemaakt en daarmee ook wat er te wachten staat voor de zorgverzekering in 2018. Hier een overzicht van wat er gaat veranderen en wat dit voor jou betekent.

Zorgverzekering 2018

De zorgverzekering wordt volgend jaar duurder. We weten nog niet precies wat de nieuwe prijzen zijn, maar de nominale premie is omhoog gegaan. De nominale rekenpremie is het bedrag waarmee de zorgverzekeraars rekenen om hun eigen prijzen te bepalen. Afgelopen jaar was dit €1241,- en in 2018 is deze met 6 euro per maand gestegen naar €1362,-. Wat de uiteindelijke bedragen zullen zijn weten we uiterlijk 12 november. Dan moeten alle nieuwe pakketten en prijzen bekend zijn.

Basispakket uitgebreid

Wat verder ook tijdens Prinsjesdag bekend werd is dat de basisverzekering in 2018 wordt uitgebreid met een aantal behandelingen. Dat zijn:

  • Patiënten met artrose aan de heup- en/of kniegewrichten krijgen twaalf oefentherapie behandelingen vergoed;
  • Oncologiepatiënten die immuuntherapie ondergaan in het ziekenhuis hebben recht op een vergoeding voor zittend vervoer van en naar de behandelingen;
  • Geneeskundige verzorging van minderjarigen wordt vergoed;
  • Voor een bevalling in het ziekenhuis zonder medische noodzaak vervalt de eigen bijdrage van 341,31 euro.

Eigen risico 2018

Het eigen risico in 2018 blijft gelijk aan dat van het afgelopen jaar, namelijk €385,-. Het eigen risico zou eigenlijk gaan stijgen naar €400,-, maar een dag later werd hier een streep doorgezet. De €15,- die nu wordt bespaard door het eigen risico gelijk te houden, moet wel alsnog betaald worden. Dit gaat waarschijnlijk ten koste van de zorgpremie volgend jaar. Dat zou kunnen betekenen dat we bovenop de stijging die we al verwachten, nog een tientje extra zullen gaan betalen.

Overstappen van zorgverzekering

De zorgverzekering vergelijken kan voordelig zijn in verband met de wijzigingen die eraan zitten te komen. Je kan dan overstappen naar een andere verzekeraar. Kom je er zelf niet uit, dan helpen wij van ZorgKiezer.nl je graag. Je kan ons op werkdagen bellen op 020 2611600.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *