‘Tarievensite succes’

Advocatenkantoren geven graag inzicht in hun tarieven, getuige de animo voor de nieuwe site www.advocatenoverzicht.nl. Tot nu toe lieten 1200 kantoren zich (gratis) registreren, waaronder acht van de top 10-grote kantoren.

Dat zegt mr. Peter Ruys, directeur van DNG Publishers BV en eigenaar van de site. Om de lancering luister bij te zetten presenteerde hij gisteren in perscentrum Nieuwspoort het rapport ‘Transparantie binnen handbereik, een landelijk onderzoek naar specialismen en tarieven in de advocatuur’ aan staatssecretaris Albayrak van Justitie, die het initiatief verwelkomde en suggereerde dat kantoren die niet meededen zichzelf wel eens ‘zouden kunnen diskwalificeren.’ Het rapport is de weerslag van een enquête in 2008 onder 1097 kantoren.
Volgens Ruys voorziet de site in een enorme behoefte bij het publiek om advocatentarieven te vergelijken. Die tarieven hoeven bepaald niet statisch te zijn, merkt hij op: ‘Op onze site www.degoedkoopstenotaris.nl zie je dat de tarieven aan het begin van de maand lager liggen dan aan het eind, als de agenda’s zijn volgelopen.’ Gerard Spong is op dit moment de duurste advocaat in Nederland, blijkt uit de site. ‘Maar we hebben Moszkowicz nog niet,’zegt Ruys. (TS)

Bron: Orde van Advocaten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *