Geen zorgverzekering? Zoek dekking!

Dinsdag 22 februari is het ministerie van Volksgezondheid gestart met de voorlichtingscampagne ‘Zoek dekking!’. Het doel van de campagne is het opsporen van Nederlanders zonder zorgverzekering. Met de campagne roept het ministerie tevens iedereen op om onverzekerden te informeren en daarmee boetes te voorkomen.

Het is in Nederland zo dat iedereen die medische zorg nodig heeft daar gebruik van kan maken. Het is daarom ook wettelijk verplicht om een basisverzekering af te sluiten. Als iedereen premie betaald (solidair is) kunnen we de ziektekosten voor iedereen blijven dragen. Op dit moment zijn nog ongeveer 150.000 Nederlanders onverzekerd waardoor we veel premie mislopen.

De campagne ‘Zoek dekking!’ is toegespitst op vier doelgroepen: onverzekerde studenten, kinderen, werknemers en patiënten. Vooral in de krant komen de advertenties veel terug maar ook nu.nl en de telegraaf hebben hun website ter beschikking gesteld voor een homepage takeover van de campagne. Daarnaast maken ze ook gebruik van reclamespotjes en posters om de campagne kracht bij te zetten.

Morgen, 15 maart, begint de opsporing definitief. Wie nu nog een verzekering afsluit heeft hier verder geen hinder van. Bij een bestandvergelijking komen de onverzekerden naar boven, deze ontvangen dan een brief van het College voor zorgverzekeringen (CVZ) dat bekend is dat ze geen zorgverzekering hebben. U hebt dan 3 maanden de tijd om een zorgverzekering af te sluiten. Als na die drie maanden blijkt dat u nog steeds niet verzekerd bent krijgt u een boete van ongeveer 3 maanden premie (± 340 euro). Blijkt bij de volgende controle dat er nog steeds geen verzekering is afgesloten word de boete twee keer zo hoog. Na twee boetes nog steeds onverzekerd? Dan verzekert het CVZ u bij een zorgverzekeraar en word de premie op uw loon ingehouden.

Zorg dat u of mensen in uw omgeving geen boete ontvangen en dat u zelf een passende zorgverzekering uit kunt kiezen. Op ZorgKiezer.nl vindt u alle zorgverzekeringen en kunt u deze gemakkelijk met elkaar vergelijken.

4 thoughts on “Geen zorgverzekering? Zoek dekking!

  1. .een nieuwsbrief van juli 2012 .?Dat is erg mager, want we scjiehvrn nu midden mei 2013 !Ik bedoel dat de frequentie van nieuwsbrieven de indruk geeft, dat er geen nieuws is. Tf3ch blogt ergens anders op het internet ene Lars voortdurend tips over het verzekeren. Die vind ik per toeval.VRAAG: Kan men zich op Lar’s blogs per e-mail aboneren en indien niet, kunnen die interessante artikelen dan misschien als nieuwsbrief verstuurd worden? Het redactionele werk is al gedaan, maar wordt daardoor optimaler verspreid toch?Hans.

  2. beste,Divinia , 12 jaar is nogal vrij mollig.Ze vind ziclhezf nogal dik en wil er graag slank uitzien zoals haar vriendinnen. Vooral haar onderbuik is voor haar een last. Ook de dijen zijn redelijk dik. Ze heeft een normaal gewicht voor haar lengte maar zou toch willen afvallen.Heb jij tips?Mvg

  3. Great Content we like to honor many other web sites on the web, even if they aren’t linked to us, by likinng to them. Under are some webpages worth checking out

  4. Great Content we like to honor many different inentret pages on the web, even if they aren’t linked to us, by linking to them. Under are some webpages worth checking out

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *