Zorgverzekeraars maken premie eerder bekend

Wil jij van zorgverzekering overstappen of je pakket aanpassen, dan is er goed nieuws. De zorgverzekeraars moeten de nominale zorgpremie een week eerder bekend maken. Zorgverzekeraars hebben nu uiterlijk tot 19 november de tijd om de premie aan te geven.

zorgpremie

De nieuwe datum wordt vanaf 2017 toegepast. De zorgverzekeraars moeten de zorgpremie eerder bekend maken, omdat de Belastingdienst anders niet genoeg tijd heeft om de juiste zorgtoeslag voor particulieren te berekenen. Voordeel voor de overstapper dus, want je kan nu langer vergelijken en afwegen welke zorgverzekering nou het meest geschikt is.

Elk jaar worden na Prinsjesdag de nieuwe zorgverzekeringen samengesteld. Voor 2016 geldt de uiterste datum van 19 november nog voor het bekend maken van de premie. Vanaf dan kan je weer alle zorgverzekeringen vergelijken en overstappen.

Zorgverzekering 2018

De wetswijziging geldt vanaf de premie bekendmaking voor 2018. Verzekerden krijgen er dus vanaf november volgend jaar mee te maken. Verzekerden hebben tot 31 december de tijd om over te stappen naar een nieuwe zorgverzekering, waarbij de oude zorgpolis automatisch wordt opgezegd. Ben je er voor het einde van het jaar nog niet uit naar welke zorgverzekeraar je over wil stappen, zeg dan je huidige verzekering op vóór 31 december, dan heb je nog tot 1 februari om een nieuwe zorgverzekering te zoeken.Blijf op de hoogte van de zorgpremie en meld je aan voor de premiealert van ZorgKiezer.nl.

1 thought on “Zorgverzekeraars maken premie eerder bekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *